Waar op letten bij het kiezen van een stijltang?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een stijltang. In dit artikel vertellen we jou waar je bij een stijltang kopen het beste op kunt letten. Het is een advies, maar het is vervolgens aan jouzelf wat je hiermee doet. Wij verkopen allerlei soorten stijltangen, dus als je je keuze hebt gemaakt kan je deze eenvoudig via ons bestellen bij de goedkoopste leverancier.

Let op het haartype

Je haartype is misschien wel het belangrijkst om te overwegen bij het kiezen van een stijltang. Als je bijvoorbeeld krullend of golvend haar hebt, is een stijltang met keramische platen geschikt omdat deze minder schade veroorzaken. Als je fijn haar hebt, kun je het beste een stijltang met ionische technologie gebruiken omdat deze helpt om pluis te verminderen en het haar glanzender te maken. Als je naast het glad stijlen van je haar ook regelmatig je haar in een krul wilt dragen dan zijn er tegenwoordig ook gecombineerde stijltangen. Ons advies is echter om hiervoor toch een aparte krultang aan te schaffen voor het beste resultaat.

Keuze voor materiaal

Er zijn verschillende soorten plaatmaterialen beschikbaar, zoals keramiek, titanium, turmalijn en roestvrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te weten welk materiaal het beste bij jouw haartype past. Over het algemeen raden wij voor het budget de keramische stijltangen aan omdat deze perfect doen waar ze voor gemaakt zijn en diverse goede eigenschappen hebben. Heb je iets meer te besteden dan is een titanium stijltang misschien ook wel een optie, deze zijn vaak net wat beter en luxer, maar uiteindelijk presteren ze nagenoeg hetzelfde als de diverse keramische stijlgangen.

Meerdere temperatuurinstellingen mogelijk

Veel stijltangen hebben variabele temperatuurinstellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan jouw haartype. Dit helpt om de haren te beschermen tegen hittebeschadiging. Voor de meeste mensen is dit dan ook een must, omdat je bij nat haar toch vaak een andere temperatuur aan wilt houden als bij droog haar. Tevens is het ook afhankelijk van je haartype welke temperatuur het beste voor je haar is.

Grote van de platen van de stijltang

Een stijltang met bredere platen is geschikter voor lang haar, terwijl een stijltang met smaller platen geschikter is voor kort haar of het stylen van pony’s en krullen. Of dit dus belangrijk is? Wij zouden zeggen van wel, want als je bijvoorbeeld lang haar hebt en je platen zijn redelijk klein, trek er dan maar wat uurtjes voor uit om je haar perfect te stijlen, terwijl dit met een stijltang met brede platen minutenwerk kan zijn.

Het gewicht

Voor degene die wat langer bezig zijn om hun haar in de perfecte staat te gaan stijlen is gewicht ook belangrijk. De tang moet namelijk goed in je hand kunnen blijven liggen omdat je regelmatig een wat oncomfortabele houding moet aannemen met je armen om overal goed bij te kunnen. Een te zware stijltang is dan ook niet handig. Tevens is het gewicht misschien ook wel belangrijk als je regelmatig onderweg bent en je stijltang meeneemt.

Leuke extra functies en gadgets

Sommige stijltangen hebben extra functies zoals ionentechnologie, automatische uitschakeling, en temperatuurweergave, dit kan het gebruiksgemak verhogen. Is dit nodig om je haar goed te stijlen? Niet perse natuurlijk, maar het kan wel bijzonder handig zijn en ook een stuk veiliger.

De kosten van een stijltang

Houd er rekening mee dat een goede stijltang vaak duurder is. Dit betekend niet dat de goedkopere stijltangen niet goed zijn, maar vaak betekend dit dat de goedkope stijltangen weinig extra opties hebben. De basis is natuurlijk een stijltang die je haar glad kan stijlen, maar door de diverse opties als keramische platen, temperatuurregeling en automatisch uitschakelen zijn toch wel toevoegingen die bijzonder handig zijn.

Het is aan te raden om de recensies van de stijltangen te lezen en te vergelijken voordat je een aankoop doet. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en er zeker van zijn dat de stijltang aan jouw wensen voldoet.

Stijltangen - Koop jou stijltang eenvoudig online!
Logo